NOW, BEFORE WE GET TOO OLD

Imam 34 godine. Zadnjih je pet godina bilo teško razdoblje za mene. Europa je ludo mjesto. Osjećam se izgubljen. I moji prijatelji osjećaju se izgubljeni. Sve smo stariji, pomalo prestari da i dalje plešemo. Ali plešemo. Spavamo tijekom dana i izlazimo noću kako ne bismo razmišljali o stanju stvari.
 Sve se događa tako brzo…

ahora que no somos demasiado viejos todavía moj je pokušaj da stvorim mjesto / stanje za razmišljanje, mjesto na kojem bih se osjećao zaštićen od te brzine u kojoj živimo. To je solo o prolasku vremena; ples o tome kako uživati u pokretu radi stvaranja formalne arhitekture koja omogućava provalu emocije.

Jesús Rubio Gamo

UMJETNIČKI TIM
Koreografija i izvedba: Jesús Rubio Gamo 

Glazba: Ryuichi Sakamoto 

Savjetnice: Marta Alonso i Elena Córdoba 

Oblikovanje svjetla: Carmen Martínez
Kostim: Naldi Fernandes
Fotografija: Gaby Maciel

JESÚS RUBIO GAMO (Madrid, 1982.) je nezavisan plesač i koreograf koji živi u Madridu. Nakon školovanja u području baleta i suvremenog plesa te završene Kraljevske akademije dramske umjetnosti, Jesúsu je dodijeljena stipendija MAE-AECI za plesni studij u inozemstvu. Preselio se u London gdje je završio diplomski studij iz koreografije pri akademiji London Contemporary Dance School. Pohađao je i diplomski studij iz izvedbenih studija u okviru centra Museo Nacional de Arte Reina Sofía u Madridu. Njegova djela izvedena su na festivalima u Španjolskoj i u inozemstvu, u muzejima, na nekonvencionalnim mjestima i ulicama. Iako je kompulzivan tragač za ljepotom, nikad ne prestaje pronalaziti nasilje i sarkazam, i ta je dihotomija jedna od glavnih pokretačkih snaga njegova stvaranja. Bio je umjetnik na rezidenciji u sljedećim ustanovama: La Casa Encendida (Madrid), The Place (London), La Caldera (Barcelona), Auditorio de Tenerife i Wales Lab (National Theatre of Wales). Njegova najnovija dva komada su BOLERO, kratki ples koji je izabran za program Aerowaves 2017., i Now that we are not too old yet, solo koji je premijerno izveden na festivalu Festival Danza_MOS Conde Duque u Madridu u listopadu 2016.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
24.08.2018.
21:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER