Predstavljanje publikacije CHOREOGRAPHIC JOURNAL: seeing / vidjeti

Dramaturginja Zee Hartmann i koreografkinja Marjana Krajač predstaviti će publikaciju pod nazivom CHOREOGRAPHIC JOURNAL: seeing / vidjeti koja je upravo izašla iz tiska. Dotičući se tema vidljivosti umjetničkog procesa te njegove refleksije i komunikacije, publikacija otvara prostor mogućeg mišljenja o plesu kao skupu različitih fenomena koji čine koreografski rad i njegova različita značenjska i gledalačka polja. Publikaciju ćemo predstaviti uz razgovor s autoricama.

Zee Hartmann je dramaturginja i autorica iz Cape Towna (JAR) koja je diplomirala na Beloit Collegeu u Wisconsinu (BA Dance) te magistrirala na Sarah Lawrence Collegeu (MFA Dance) u New Yorku, gdje je također bila angažirana kao glavna arhivistica zaklade Twyla Tharp Dance. U 2018. će magistrirati na odjelu Dramaturgije Sveučilišta u Cape Townu. Njen istraživački rad bavi se razvojem i prikupljanjem dramaturških strategija baziranih na sustavima negacije. Trenutno živi u Amsterdamu.

Marjana Krajač jedna je od najistaknutijih hrvatskih koreografkinja. Autorica je brojnih koreografskih, autorskih i istraživačkih radova. Dobitnica je Nagrade Hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko ostvarenje i Godišnje nagrade strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, također za koreografsko ostvarenje. Njezin umjetnički rad obuhvaća više od petnaest godina kontinuiranog umjetničkog stvaranja u lokalnom i internacionalnom kontekstu, često strukturirajući smjernice o plesnoj umjetnosti i njenom kontinuiranom istaživanju.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak
19:00

NEWSLETTER