Sanna Myllylahti: I WILL TELL YOU WHEN I AM READY

Novi solo koreografkinje Sanne Myllylahti pod nazivom I WILL TELL YOU WHEN I AM READY fizički je komad suvremenog plesa usmjeren na pokret koji kroz tijelo ispituje borbu između neprekidnog žurenja naprijed i postizanja nečega te našeg ograničenog vremena na zemlji.

Riječ je o prvom dijelu trilogije ove umjetnice pod nazivom Kesken (U nastajanju). Njezinu srž oblikuje prekrasna, a istovremeno i odvratna strana procesa nastajanja: početaka, polaznih točaka i počinjanja.

Biti „u nastajanju“ često zahtijeva objašnjenja. Zašto nešto nije dovršeno? Što je početak? Možemo li biti spremni na početku? Početak je prepun neostvarenog potencijala; tu se otvara prostor za maštanje. Pomisao na to da se nije moguće vratiti na početak opterećuje nas svijesti o jedinstvenosti ljudskoga života i odgovornosti za to. Pa ipak, jedan pokret mogao bi sve promijeniti.

Djelo slavi nedovršenu prirodu ljudskih bića, ali i apsurdnu ustrajnost kojom ljudsko biće pokušava postati spremno, dovršiti nešto značajno.

Sanna Myllylahti radi kao koreografkinja od sredine devedesetih godina. Gotovo 20 godina živjela je u Amsterdamu i radila diljem svijeta kao slobodni umjetnik. Trenutačno radi kao viši predavač suvremenog plesa na Akademiji dramskih umjetnosti (Teatterikorkeakoulu) Sveučilišta za umjetnost Uniarts u Helsinkiju.

Koreografija, koncept, izvedba: Sanna Myllylahti
Dizajn zvuka, izvedba uživo: Otso Lähdeoja
Dizajn svjetla, izvedba uživo: Meri Ekola
Dramaturški savjetnik: Minna Harjuniemi
Produkcija: Zodiak – Centar za novi ples, Sanna Myllylahti
Rezidencije: Routa, Taideyliopisto ETLAB

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
20.08.2018.
21:00
Zadar
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER