IVANA KALC: NEXT BIG THING

IVANA KALC: NEXT BIG THING

Autor/izvođač: Ivana Kalc
Autor glazbe: Enver Krivac
Kostimografija: Tajči Čekada
Tehničko vodstvo: David Dubrović
Produkcija: Umjetnička organizacija Kabinet
Financijska podrška: Grad Rijeka
Zahvale: HKD na Sušaku, CrimethInc. Ex-Workers’ Collective, Zoran Medved
Trajanje: 30 min.

NEXT BIG THING predstava je o produktivnosti, radu i vrijednosti umjetničkog rada. O smislu i potrebi umjetničkog rada. O našoj osobnoj investiciji i profiru. Next Big Thing predstava je o frustraciji, pritisku kapitala i tržišta. O dokolici. O tome “kako”, ali ponajprije o onome “zašto”. Ona je najava nečeg što dolazi, što će biti bolje od onoga što je sada. Nečega s čim ćemo konačno biti zadovoljni. Ružičasta budućnost i bolji život. Autorica se nada kako ćemo poživjeti i dočekati Next Big Thing. Jer ako ne uspijemo, sav trud je uzalud.

Postavlja se pitanje, može li umjetnik živjeti od svoga rada i zaslužuje li to, znači li ekonomska vrijednost i umjetničku kvalitetu te mora li umjetnik opravdavati vrijednost (ali i cijenu) svog umjetničkog rada?  Ali jedno od najvažnijih pitanja jest kome treba umjetnost i zašto?

IVANA KALC rođena je u Rijeci. Nakon formalnog obrazovanja u Rijeci (studij  germanistike i povijesti), 2003. godine odlazi u inozemstvo na studij suvremenog plesa (SEAD – Salzburg; Anton Bruckner Privatuniversitat – Linz, Austrija). Nakon stečene diplome, živi i radi kao plesačica i pedagogica u Austriji i Njemačkoj, 2008. godine dobitnica je DanceWEB stipendije u Beču (ImpulsTanz Festival). Godine 2009. osniva umjetničku organizaciju Kabinet, u čijoj produkciji ostvaruje vlastite autorske radove (Markacije; Braća Kalc/Kamo sve to vodi?; Honestly, me; We’re in this together; Naša stvar). Godine 2010. definitivno se vraća u Hrvatsku i potpuno se posvećuje djelovanju u području suvremenog plesa. Godine 2010. postaje predsjednica UPUH-a Rijeka. Postaje član HZSU 2012. kao samostalna plesna umjetnica. Pedagoški djeluje unutar Udruge za scenske umjetnosti Prostor Plus, te je suradnik za scenski pokret na Sveučilištu u Rijeci (studij Gluma i mediji). Kao autor i izvođač surađivala je s mnogim domaćim i inozemnim umjetnicima te gostovala na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je Festivala suvremenog plesa Periskop 2016.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 22.08.2019.
20:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35 kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER