IZLOŽBA: MARIN TUDOR “Di je positive?”

Monoaza
Crvka Sv. Dominika u Zadru
19.-23.08.2019.

Dijapozitiv. Oni mali okviri u kojima su fotografije, često s mirisom prošlosti. Okvir ide u dijaprojektor. Dijaprojektor u struju. Onda pronađeš neki zid. Nečiji kaput, lice, planinu. A šta da uzmeš prazni okvir i napuniš ga na primjer..ambalažom nekog proizvoda? Folijom u boji? Šta još može stati unutra? Grafofolija, žmigavac, bube, selotejp, otisak prsta, botun, šigureca, tanko narezana mandarina, poljubac, tinta, kora od kapule, sjećanje ispisano lijevom rukom..ili ako nije prozirno, grebi, šaraj, crtaj, izreži pa ponovno spoji, ovaj put s malo ljepila. Da, tekuće ljepilo i komadići folije u boji. Šta se onda desi? Dođite vidjeti. Magija 🙂
Dakle ukratko – dijapozitivne imaginacije. Te fotografije na zidu – to je dokument onih koje možda nećete vidjeti uživo. Imam i 4 drvene kutije koje svijetle. Na njima će katkad biti dokument prostora, ali bilo bi lijepo da ih koristimo i kako bi zajedno napravili nove dijapozitive.
Ideja broj 13933 – ja ću upalit projektor, vi napravite razglednicu od toga, a osoba koja je dobije šalje svoju ideju napisanu na dijapozitivu.
Negdje, nekako..da sve skupa ide u loop. A sad vi s vašim idejama 😉 samo budite dijapozitivni i ostalo će doći samo po sebi..

Marin Tudor na otvaranju izložbe imao je upravo gore spomenuti broj dana u životu. Moguće je da su mu se dijaprojektori do sada upalili isto toliko puta.
Na svjetlosno putovanje, uz svoj prvi projektor Proka, Marin je krenuo u Mostaru, za vrijeme studija glume. Prije Mostara, Split je uglavnom bio grad u kojem je rastao i završio srednju grafičku školu. Sa 19 godina izrađuje svoju prvu skulpturu od plastičnih žličica za kavu. Danas voli govoriti kako su mu žličice i dijapozitivi kvarat mozga. Ponekad voli staviti stolicu u prostor na koji nismo navikli, sjesti i baviti se svakodnevicom. Zadnji takav prostor je izlog ispred robne kuće u Splitu.. Proces mu je bitan, prostor uvijek određuje atmosferu i frekvenciju rada.
Bivanje u prostoru, prezentnost trenutka, nekad slučajno nekad namjerno. Intuicija mu je donijela neke od najljepših trenutaka u životu.
Trenutno živi i stvara u Splitu, a kako mu sve češće pada na pamet promjena sredine za probu će se privremeno nastaniti u Monoazi.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Od ponedjeljka, 19.08.2019. do 23.8.
20:00
Crvka Sv. Dominika u Zadru
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
BESPLATNO Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER