KONCERT: STIAN WESTERHUS

Monoaza
22.08.2019.
Vrijeme: 20:30

Stian Westerhus Norveški je gitarist poznat po eksperimentalnom pristupu glazbi. Široj publici poznat je kao član eksperimentalne jazz grupe Puma, a domaćoj publici i po solo albumu Amputation predstavljenom u Zagrebu 2016. godine. Na Monoplay festivalu nastupiti će u solo verziji s odabranim radovima.

It´s music I’ve dropped to the floor repeatedly, maybe even on purpose. It’s music in a cracked mirror portraying the time it was created.

Stian Westerhus započeo je svoj glazbeni put s jazzom zbog kojega je došao na Sveučilište Middlesex a potom i u Trondheim. Od tada je neprestano po turnejama I snima nove stvari u suradnji s velikim brojem autora poput Supersilenta, Nilsa Pettera Molværa i bendom Motorpsycho dok paralelno surađuje s Jazz orkestrom Trondheim, Britten Sinfoniom i Filharmonijom Južne Nizozemske. Lista postignuća jednako je dugačka koliko i impozantna, o čemu dovoljno govori i Innovation Award 2008 ali i nekoliko nominacija za norveški Grammy te osvojena čak dva. Westerhus neprestano pronalazi nove načine za stvaranje novih paradigmi inovativnim pristupom.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
22.08.2019.
23:30
Vrsta ulaznice Cijena Besplatno
Redovna
BESPLATNO Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER