NASTASJA ŠTEFANIĆ: VIOLA, JA I NAS DVIJE

NASTASJA ŠTEFANIĆ: VIOLA, JA I NAS DVIJE

Autorica i izvođačica: Nastasja Štefanić
Kostimografija: Dalibor Šakić
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Umjetnička i produkcijska podrška: Koraljka Begović
Grafičko oblikovanje: Paula Šantić
Snimanje i Fotografija: Neven Petrović

VIOLA, JA I NAS DVIJE ples je dvaju tijela – plesačice i instrumenta te zvuk koji iz tog plesa proizlazi temeljne su odrednice ove izvedbe. Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj autorski rad.  Dekonstrukcija i napuštanje standardne forme sviranja viole te preispitivanje mogućnosti vlastitog plesačkog tijela, ali i tijela instrumenta rezultiraju stvaranjem specifičnog odnosa subjekta i objekta čija je međuovisnost vidljiva i u trenucima odvojenosti. Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se „otvara“ pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja; solo ples kao reminiscencija „plesa u dvoje“, stapanja s drugim tijelom, dodira s neživim, ali i čin oslobođenja te iscrpljivanja svog vlastitog fizičkog.

U konačnici Viola, ja i nas dvije predstavlja autobiografsko poigravanje i preispitivanje odnosa pokreta i zvuka te živog i neživog, unutar izvedbenog formata koji je na granici između plesnog performansa i eksperimentalnog koncerta.

NASTASJA ŠTEFANIĆ profesionalna je glazbenica, plesačica, koreografkinja te glazbeni i plesni pedagog koja živi i radi u Zagrebu. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Također spada i u prvu generaciju studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa. Osim što se bavi autorskim radom, Nastasja redovito surađuje s domaćim i stranim plesnim umjetnicima ( Thierry Smits, Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec, VRUM kolektiv, Marina Petković Liker, Marjana Krajač, Jasna Layes Vinovrški, Irma Omerzo). Kao glazbenica i plesačica nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Belgija, UK, Grčka, Njemačka, Estonija, Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska, Češka). Njezini autorski radovi, među kojima su neki nastali tijekom studija plesa na ADU prikazani su na nekolicini festivala kao što su Periskop(Rijeka), Echo Echo Dance Festival(UK), Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj(Sl.Brod), Invisible Dance Festival(Hvar), L1danceFest(Mađarska), Bazaar Festival(Češka). Nastasja je dobitnica je brojnih nagrada i stipendija među kojima su i Dekanova nagrada Akademije dramske umjetnosti za izvedbu u predstavi Hunting family 2 u koreografiji Francesca Scavette . Trenutno radi kao asistentica-vanjska suradnica pri Odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od siječnja 2018. u statusu je slobodnog umjetnika.

 

 

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 22.08.2019.
21:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35 kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER