Pol Pi: ECCE (H)OMO

Pol Pi: ECCE (H)OMO

Koncept i izvedba: Pol Pi
Asistent i scenograf: Pauline Brun
Dramaturgija i kostimografija: Pauline Le Boulba
Dizajn svjetla: Florian Leduc
Iz originalne koreografije Dore Hoyer;
Glazba:
Dimitri Wiatowitsch – © Deutsches Tanzarchiv Köln
Prijenos plesa: Martin Nachbar
Produkcija: Latitudes Contemporaine

Trajanje: 45 min.

ECCE (H)OMO je želja da se djelujući razmišlja o pojmu nasljeđa u plesu kroz interpretaciju  plesnog ciklusa Afectos Humanos njemačke koreografkinje Dore Hoyer (1911. – 1967.). Taj ciklus datira iz razdoblja između 1959. i 1962. i sastoji se od pet kratkih sola. Pet plesova za pet osjećaja: ponos/taština, želja, mržnja, strah, ljubav.

Isprva, počeo sam sam učiti tih pet sola koja sačinjavaju ciklus Afectos Humanos. Da bi ih izvodio pred publikom, radio sam s koreografom Martinom Nachbarom, koji je dobio odobrenje da mi ih prenese. Dug je bio put prema tome da pokreti postanu moji, da pronađem vlastiti ples u njezinome.

„Povezana s njemačkim ekspresionističkim pokretom, Dore Hoyer u povijesti plesa ima jedinstveno mjesto na granici stilova i razdoblja. Kreirala je Affectos Humanos 1962.,
tijekom procvata američkog apstraktnog plesa. Pi je odabrao baviti se tim ljudskim osjećajima  ne u smislu restitucije, već potrage, koristeći se dokumentarcem, izvedbom,koncertom i spektaklom.  Putujući između sadašnjeg i nekadašnjeg vremena, mijenja stajališta, ponovno gradeći živi i fragilni arhiv gdje se svaki element ponovno istražuje, pomno pregledava i dijeli.”

                                                              – Katalog za proljeće 2017., Centre National de la Dans

POL PI je brazilski umjetnik koji živi u Francuskoj od 2013. Zanima ga šire razumijevanje koreografskog područja, rad na sjećanju i prolaznosti, jeziku i prevođenju te pojam arhiva u plesu, a poseban interes pokazuje za ono što se povezuje s određenim mjestom. Pol je studirao klasičnu glazbu na Sveučilištu u Campinasu (Brazil), a od 2013. do 2015. pohađao je diplomski „exerce” studij iz koreografije u Montpellieru. Dosad je izvodio za Clarissu Sacchelli, Eszter Salamon, Latifu Laabissi / Nadiju Lauro, Paulinu Simon, Aude Lachaise i Annu Anderegg. Od 2010. razvija svoje koreografske projekte, koji su izvedeni u nekoliko gradova i festivala u Brazilu. Bio je producent i redatelj pet izdanja projekta Free to Fall Sao Paulo. Radio je kao profesionalni glazbenik više od 10 godina. U Francuskoj je Pol osmislio sola ECCE (H)OMO (ožujak 2017.) i ALEXANDRE (svibanj 2018.)

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Srijeda, 21.08.2019.
21:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35 kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER