PREDSTAVLJANJE ZADARSKE PLESNE SCENE

Vrijeme: 23.08.2019.
19:00
Kazalište lutaka Zadar

 

I don’t know her

Autorice: Matea Bilosnić & Patricia Gospić
Izvodi: Patrixa
Glazba: Meteo
Trajanje : 20 min

Patrixin solo slijed je transfomacija inspiriranih poimanjem ljepote kroz tjelesni i izvedbeni zadatak.  Iz trenutaka osamljenosti crpi se materijal, inspiracija i želja za izvođenjem.

Living the fantasy.


Reakcija

Autorica i izvođačica: Nataša Kustura
Glazba: Agostino Maria Ticino;
Trajanje: 4 min

Niz pokreta odmiče se od ideje istraživanja i ispitivanja te se bavi jednostavnom reakcijom na određenu akciju i podražaj. Autorica kroz pokret nastoji dovesti tijelo u ‘prazno’ stanje koje reagira isključivo na potrebu za kretanjem.


If I Believe You

Autorica i izvođačica: Maja Petani
Glazba: The 1975; If I Believe You
Trajanje: 4 min

Solo se bavi odnosom ritma i melodije te glazbom kao dijelom koreografije. Autorica pokretima pokušava dočarati razna emocionalna stanja prouzrokovana glazbom.


Writer in the Dark

Autorica i izvođačica: Korina Oltran
Glazba: Lorde; Writer in the Dark
Trajanje: 4 min

”The body says what words cannot.” – Martha Graham


Arhiva agensa

Autorica i izvođačica: Sanja Petrovski

Arhiviranje žive umjetnosti na sceni je tematika kojom se autorica bavi u ovom autobiografskom i autoironičnom istraživačkom radu. To je ujedno formula za koncept, strukturu,  ishodište i atmosferu predstave. Nesvakidašnji kazališni pristupi pohranjivanja, memoriranja, transformiraju se i postaju  pogodni u suvremenoj izvedbenoj umjetnosti. Bez zapadanja u rekapitulacijsku nostalgiju produžuje se osjećaj stalnosti i trajanja vezan uz umjetničko djelovanje Zadarskog plesnog ansambla. Arhivski materijal zabilježen kroz materijalnu, osobnu i kolektivnu memoriju postaje ishodište, inspiracija, mjesto kazališne i životne inicijative. Tematski okvir u središte postavlja pitanje problema arhiviranja suvremene plesne prakse i tako ova kratka predstava postaje svojevrstan arhivski medij, skupno mjesto prisjećanja i ponovnog postavljanja. Mijenjajući kontekst, pred gledatelje se postavlja i pitanje recepcije plesne umjetnosti.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
23.08.2018.
19:00
Kazalište lutaka Zadar
Vrsta ulaznice Cijena Kupi
Redovna
BESPLATNO

NEWSLETTER