ŠIMUN STANKOV: NOT SO SIMPLE SAMPLE

ŠIMUN STANKOV: NOT SO SIMPLE SAMPLE

“Remix is meta-always unoriginal. At the same time, when implemented effectively, it can become a tool of autonomy”- Eduardo Navas

Choreography and performance: Šimun Stankov
Music: Branimir Štivić aka Die Zoone
Duration: 30 min.

NOT SO SIMPLE SAMPLE bavi se principima remixa/sample-a u glazbi koji se potom prevode u plesni materijal. Sample je glazbeni uzorak (bubanj, melodija, vokal i sl.) koji se izdvaja iz svoje originalne kompozicije te se implementira u drugu glazbenu kompoziciju. Svoju plesnu sekvencu odmah postavljam u situaciju remixa na način da joj mijenjam uzorke (pokrete) te ih principom montaže stavljam u drugi redoslijed. Moje tijelo je podijeljeno na pola, gornji i donji dio tijela kreću se naizmjence što pruža mogućnost prijenosa oblika u prostor. Unutar prijenosa oblika tijela nasumično odlučujem hoću li promijeniti uzorak torza ili nogu, cijelog tijela ili pojedinog ekstremiteta. Ritam izvedbe mijenjam korištenjem gesti i pogleda u publiku, brišući bar na kratko granicu između privatnog i izvedbe.

ŠIMUN STANKOV profesionalni je plesni umjetnik iz Zagreba. Svoju edukaciju započinje unutar street plesnih stilova te sljedećih 10 godina sudjeluje na mnogim natjecanjima, jamovima itd. Svoje područje djelovanja širi upisom na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, odsjek za suvremeni ples, izvedbeni smjer. Jedan je od osnivača EducationTVa, livestreaming platforme za promicanje underground glazbe te je član novog umjetničkog kolektiva Škvadra, često surađuje s kolegama iz Pero Zloba i Tinu Ninu kolektiva kao izvedbena podrška na njihovim izložbama. Od 2014. godine radi na nizu projekata s domaćim i internacionalinm umjetnicima: Kenrick Sandy, Francesco Scavetta, Petra Hrašćanec, Saša Božić, Clement Layes, Ognjen Vučinić itd.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 22.08.2019.
22:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35 kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER