SOLO RADOVI STUDENATA ODSJEKA PLESA AKADEMIJE DRAMSKE UMJETNOSTI U ZAGREBU

Vrijeme: 20.08.2019., 20:00
Mjesto: Kazalište lutaka Zadar

 

EUPNEA
Linda Tarnovski

Kamo putuje zrak koji udišem/izdišem?
Koliko dah upravlja pokretom, a koliko pokret dahom?
Kako nastaje njihov odnos?
Kakvu mi kvalitetu pruža dah?
Koja je frekvencija mog disanja i koji ritam stvara?


SLUČAJNA VARIJABLA

Ela Đimoti
Ishodište sola je ideja manipulacije i reorganizacije opuštenog tijela. Osim fizičkim zadacima istovremene opuštenosti i kontrole različitih dijelova tijela, izolacije i sukcesivnosti pokreta pokušavam rekreirati i nelogičnost koju tijelu koje biva manipulirano daje osoba koja ga manipulira. Kako bi imalo što manje “ljudske” logike koristim računalni kod koji na nasumičan način generira redoslijed odabranih šest pokreta.


TRAG
Margareta Sinković

Glavno polazište sola su otisci dlanova i stopala. Svaki pokret i korištenje prostora proizlazi iz istraživanja na koje se sve načine može ostaviti trag iza sebe. Neizbježna je i proizvodnja ritma koja se postiže ponavljanjem jednog motiva, ali na različitim površinama u izvedbenom prostoru.


SJETILNA
Valentina Miloš

Izvedba se bavi osjetilom dodira. Ispituje koliko smo osjetljivi na tu vrstu podražaja, kako ona putuje našim tijelom i što se događa tijekom tog procesa. Dodir utječe na naše sjećanje i uspomene. Daje priliku koristiti poznato i preinačiti spoznaju u novo iskustvo. Osjetljivost, osjetilo, sjećanje, spomen. Taj ciklus čini osobu sjetilnom, vraća ju na početak i tjera u novu priču.


0.5 (milja) U TIJELU
Luna Lilek

Ja sam neko tijelo a opet neko tijelo nije sve što ja jesam.

Ja sam ujedno i neotkriven prostor i duša. Moje tijelo popunjava taj prostor kroz različite veličine i obujme dok se kreće i spava, dok se gužva i rasteže.

Tijelo ispunjeno prazninom; gladno tijelo, a opet puno.

Koliko je koraka sakriveno u mojem tijelu?


RazBrodGradnja
Anika Cetina

Rad polazi od audio i vizualnih materijala specifičnog vanjskog prostora. Čitanjem vanjskog prostora dolazi do prepoznavanja i istraživanja određenih kvaliteta, ritma i obrazaca u pokretu koje on predlaže. Premještanjem takve gradnje vanjskog prostora u vlastiti unutarnji, gradi se nova struktura, krhka koliko i snažna u svom trenutku izvedbe.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
20.08.2018.
20:00
Kazalište lutaka Zadar
Vrsta ulaznice Cijena Kupi
Redovna
BESPLATNO

NEWSLETTER