Wee/FRANCESCO SCAVETTA: STRANGELY ENOUGH

Wee/FRANCESCO SCAVETTA: STRANGELY ENOUGH

Koncept, koreografija, scenografija: Francesco Scavetta i Gry Kipperberg
Izvedba: Gry Kipperberg
Glazba i elektronika uživo: Luigi Ceccarelli
Glazbenik: Daniele Roccato (kontrabas)
Kostimograf: Gjøril Bjercke Sæther
Dizajn svjetla: Stefano Stacchini Light: Gunnvá Meinseth
Fotografija: Wee
Produkcija: Wee
Koprodukcija: Dansens Hus/Oslo, Edison Studio/Rim
U suradnji: Teatro Comunale di Cagli (I), Tuscania Teatro (I), Vitlycke-Centre for Performing Arts
Podržava: Arts Council Norway, Fond for Lyd og Bilde, Fund for performing artist, Talijanski institut za kulturu u Oslu, UD/DTS

Trajanje: 60 min.

Nitko ne zna, ali ja znam, ti znaš. Tražimo ono što se dogodilo. Pokušavamo pronaći smisao spajajući komadiće.
Mjesta. Situacije. Sjećanja. Bio sam ondje, da, istina je.
Nema potrebe za kronologijama. Događa se, nije važno kada.
Jednom, dvaput. Vidiš li što ja vidim. Pomiče se. Kreće. Mijenja. Zamućuje.
Viđeno s različitih stajališta, kao što mi sami vidimo svijet s različitih stajališta.

Utorak, 18. kolovoza.  16 sati.

Što ona želi? Što pronalazi, osim osjećaja tonjenja u prozirno mjesto gdje može nestati i ponovno se pojaviti. Čini se kao da je nešto izblijedjelo. Bilo je ondje, ali sada više nije tu. To je poput skidanja slike koja visi na zidu gdje je bila dugo vremena. Zid će i dalje čuvati sjećanje na njezinu prisutnost, čak i kada je više ondje ne bude. Nitko ne zna, ali ja znam, ti znaš.

Najbolje vrijeme u mojem životu

STRANGELY ENOUGH je komad koji se bavi vezom između fizikalnosti i percepcije intimnih stanja. Tjelesna iskustva, s fokusom na suptilno i intimno, suprotstavljena su i sudaraju se s krajolikom zvuka i konceptualnom reprodukcijom neautentičnih i konstruiranih situacija i mjesta. Mjesta gdje su slike istovremeno jednostavne i enigmatične, vidljive i skrivene, gdje se apstraktno pretvara u konkretne oblike i djela. Uklapaju se u dramaturšku teksturu i scensku situaciju koja poziva publiku da bude  posjetitelj i gost. Percepcija intimnog mikrokozmosa može odjekivati u nama, stvarajući fizičke ili emocionalne kratke spojeve. Može stvarati vizualne analogije, oblikovane našom svijesti, našom spoznajom i našim razmišljanjem o sebi.

Plesnu kompaniju WEE osnovali su Francesco Scavetta i Gry Kipperberg 1999. u Oslu. Predstave ansambla Wee promijenile su svoj format i estetiku, ali i dalje nastoje istražiti koju ulogu kazalište i izvedbe mogu imati u suvremenom životu i koje dijaloge s publikom mogu pokrenuti. Srž istraživanja ansambla bavi se fragilnosti i paradoksom, iznenadnim otkrićem i snom, empatijom i iznenađenjem, izbjegavanjem narativnog i fizičkog klišeja te propitkivanjem stvarnosti i identiteta humorističnom nevjericom. Predstave ansambla Wee mogu angažirati i očarati, izazvati empatiju i izokrenuti očekivanja, biti poetične i neobične.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Ponedjeljak, 19.08.2019.
21:00
Velika dvorana KLZ
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
35 kn Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER