INSTALACIJE I IZLOŽBE

Monoaza
24.- 28.08.2020.

ANTONIA DORBIĆ – INSTALACIJA

Gljiva

Gljiva / nakupina tijela je objekt koji nastaje na tragu mišljenja plesnih/koreografskih projekata Herbarij i Šire od tijela; projekata koji aktualnoj ekološkoj krizi pristupaju kao problemu koji nadilazi razlike, pojedinačnosti i odvojenosti te poziva na svijest o zajedništvu koje se temelji na onome što nas povezuje i tako čini širima od samih sebe.

Aktualna ekološka kriza posljedica je sistema koji podržavajući isključivo rast, umnožavanje i progresivistički pogled prema naprijed, isključuje pogled oko sebe, isključuje suživot s ostalim živim bićima, iscrpljuje okoliš i zanemaruje prirodne procese.
Poput gljiva, koje rastu na opustošenim područjima nakon ljudskog iskorištavanja, rad imaginira alternativne načine bivanja u svijetu koji potenciraju odgovornost, empatiju i horizontalnost prema stvarima i pojavama koje su sveprisutne samo na različitim planovima (ne)vidljivosti. Može li ih gljiva nakupina tijela dohvatiti?

Autorski kolektiv: Antonia Dorbić, Marta Krešić, Danijela Renić, Lana Šprajcer

Antonia Dorbić plesna je i likovna umjetnica, tijekom svog profesionalnog djelovanja ostvaruje niz suradnji sa značajnim umjetničkim organizacijama na polju izvedbene umjetnosti I izlaže na grupnim i samostalnim izložbama. Suosnivačica je autorskog umjetničkog kolektiva s kojim stvara predstave Nacrti i Herbarij.


IVAN LUŠIČIĆ LIIK – INSTALACIJA

Ivan Lušičić Liik diplomirani je arhitekt, dizajner svjetla, primijenjeni umjetnik u području novih medija.  Od početka studija 2003. bavi se animacijom, programiranjem i VJ-ingom. Tijekom studija vodio je radionice na temu arhitekture u real time videu i real time videa u arhitekturi na European Architecture Student Assembly u Roubaix-u 2004. i u St Bergen-u 2005. Bavi se interaktivnim instalacijama, 3D motion design-om i koncertnom scenografijom. Izlagao je na Muzičkom biennalu u Zagrebu, festivalu Interface, Perforacijama.

U sklopu Monoplay festivala stvara prostornu video instalaciju.


ANA JAGIĆ  – Samo more 2.2

SAMO MORE II
(fenomenologija mora)

Umjetnici koji su se u svojem opusu barem jednom bavili tematikom mora, nerijetko joj se vraćaju ili je nikad ne napuštaju. Ana Jagić jedna je od njih.

Putem različitih slikarskih tehnika – akrila, laviranog tuša I ulja, tematici mora pristupa gotovo fenomenološki. U prizorima čiste vodene mase mora u kojoj se prelama svjetlost različitih dijelova dana i godišnjih doba, naglasak je na “hvatanju” njegove fluidne biti – jedinstvenosti, varijabilnosti I neponovljivosti. Sve što postoji, pa tako I more kao univerzalan I otvoren medij, postoji u različitim sferama – simboličkoj, činjeničnoj, fiktivnoj, mentalno, duhovnoj, emocionalnoj i duševnoj.
dipl. Pov. Umj. Marija Buterin Mičić


MONOFIKUS – INSTALACIJA

Monofikus je instalacija nastala po ideji multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića. Kroz pjesme Olje Savičević Ivančević, Monofikus nas poetski vodi razvojem Monoplay festivala od samihpočetaka, pa sve do danas, referirajući se na obrasce memorije koji nas sve ujedinjuju, na sociološke i društvene promjene, propitujući naše odnose spram života u umjetnosti i umjetnosti u životu.
Interpretacija pjesama: Iva Jerković


‘Svatko u svom filmu’ – SAMOizolacijskiSOLOples – INSTALACIJA

Skup plesnih video snimaka ‘Svatko u svom filmu’ rezultat je prilagodbe praktične nastave uživo ‘manje praktičnom’ online obliku nastave. U sklopukolegija Koreografija 2, studenti prve godine Plesnog odsjeka pri Akademiji dramske umjetnosti za cilj imaju kreirati kratki ispitni solo komad kojemu je glavni zadatak bio osmisliti i prilagoditi koreografski materijal u odnosu na svoje najdostupnije prostorno okruženje.  Pod vodstvom doc. art. Irme Omerzo, studenti pretvaraju svoje ‘karantenske’ lokacije u vlastiti scenski prostor. Prema principu ‘iskoristi ono što imaš’ studenti vješto primjenjuju naučeni sadržaj, prilagođavaju ga kontekstu, izlaze s kratkim video snimkama i potpisuju razdoblje samoizolacije kao primarno kreativno razdoblje.

Nataša Kustura, studentica prve godine plesnog odsjeka pri ADU

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Cijeli tjedan, 24.- 28.08.2020.

NEWSLETTER