PREZENTACIJA REZIDENCIJE DO IT WITHOUT YOURSELF LUKA ŠVAJDA I THEO LIVESEY

Monoaza
26.08.2020.

Naš se istraživački projekt polako razvija od početka 2019. Kako bismo projekt razvijali na praktičnoj razini, bili smo uključeni u brojne rezidencije  te ćemo sudjelovati na još nekoliko. Kroz dugotrajne probe uz prisutnost publike, uređivanje teksta i zvuka i održavanja radionica nastojimo prenijeti praktični i teorijski aspekt projekta.

Izvedbena praksa podijeljena je na tri načina promatranja, odnosno pažnje; Način gledanja, Način bivanja i Građenje svijeta. Način gledanja odnosi se na međusobni odnos i odnos s prostorom. Stvaranje unutarnjih mapa i prostora prisjećanja spekulativnih prostora i iskustva, rad na međusobnom promatranju i promatranju prostora te istraživanje kako možemo nastaniti određeni prostor bez da smo, sada i ovdje, na njega ograničeni.

Način bivanja odnosi se na somatski rad, izbjegavanje improvizacijske tendencije u kojoj bismo slijedili prvu produktivnu misao. Svaki je prostor ispunjen drugim tijelima, a svako je tijelo kanal za gestu, karaktere i druga tijela koja prolaze. Knjižnica zajedničkih gesta raste, a fizički se aspekti razvijaju i mijenjaju. Kako bi došla do ‘stanja postajanja’, praksa tako poprima ‘stanje građenja’, a ne ‘stanje učenja’.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Srijeda, 26.08.2020.
18:00

NEWSLETTER