JULYEN HAMILTON: HELD DEAR

Tekst i koreografija: Julyen Hamilton

Kostimografija: Carme Renalias

Produkcija: 2019./2020.

ja stvaram ples; ples stvara riječi; riječi zahtijevaju poeziju; ja sam lik.

Informirano, spontano tijelo radi na otkrivanju detalja priče, glasa, plesa i prostora

Julyen Hamilton – nakon više od 100 izvedenih sola u posljednjih 40 godina… predstavlja još jedan, u skladu s iskustvom sadašnjosti.

JULYEN HAMILTON je plesač/ koreograf/ pjesnik/ učitelj/ glazbenik. Stvara i izvodi širem svijeta već 40 godina. Rođen je i odrastao u Engleskoj, a 1970ih godina karijeru počinje u Londonu, za vrijeme radikalnog eksperimentiranja. Od tada se smatra pokretačem inovativnog performansa. Njegov se rad bazira na improvizaciji: na licu mjesta sastavlja plesni materijal, kao i tekstove koji ga često prate. U svojoj plesnoj kompaniji Allen’s Line usmjerava plesače i dizajnere rasvjete da stvaraju i izvode na jednaki način, neposredno. S istom kompanijom izvodi predstavu B U R S T ! u Bruxellesu, Berlinu, Parizu, Rimu i cijeloj Francuskoj. Od 80ih stalno nastupa i usko surađuje s ponajboljim glazbenicima u Europi. Osnovao je i izdavačku kuću BLUEDOG PUBLISHING koja se bavi DVD video produkcijom njegovih performansa.

Prvi CD s poezijom/glazbom The Edge of Letters izdao je 2011. godine, a 2018. u suradnji s basistom Wilbertom De Joodeom objavljan je album Jack Gets Out of Prison.

Trajanje: 50 minuta

 

 

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Ponedjeljak, 24.08.2020.
21:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER