MATEJ KEJŽAR: LSLSLS

Matej Kejžar

(LSLSLS) LanguageSausageLanguageSausageLanguageSausage

Izvedba: Lana Hosni
Autor: Matej Kejžar
Dramaturgija i scenografija: Petra Veber

Kultura nejednakosti izgleda više kao posljedica djelovanja pojedinca, nego rezultat povijesnih nepravdi i strukturalnih okolnosti. Monstruozna, otuđena, jeziva stvorenja nisu osobna i pojedinačna stvar: „to nije gubitak onoga što je najviše jedinstveno i osobno, već gubitak povezanosti s onime što je generičko i zajedničko.“ Čudovišta? Molim vas, vratimo ih!

LSLSLS su punk. Čudne, ritualne, lude, erotske, apstraktne riječi iskrivljene poezije oduševljenja, izuzetno prisutne ali teške za locirati, monstruozni ples u kojem je bilo-što već nešto: odsustvo senzacije jest senzacija; neodređeni oblik ekspresije koji ima poteškoća u određivanju „ispravnog“. LSLSLS su umjetničke aktivnosti koje same po sebi nisu oblikovane oko reprezentacije, već su živa dimenzija komunikacije. U LSLSLS-u želimo u potpunosti uroniti iznad teritorija uokvirene komunikacije.
Baveći se istovremeno stvarnosti odsutnosti i njezine ekstremne prisutnosti, utjelovit ćemo lik „stranoga“ kao konceptualnog lika koji je 1) sposoban stvoriti stanje suspenzije prekidajući opće razumijevanje situacije ili problema, i lika koji 2) u svojevrsnom ekološkom propitkivanju okoliša može stvoriti novi modalitet zajedništva.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Četvrtak, 27.08.2020.
19:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER