SOLO RADOVI STUDENATA ODSJEKA PLESA AKADEMIJE DRAMSKE UMJETNOSTI U ZAGREBU

Vrijeme: 25.08.2020., 20:00

 

PREDSTAVLJANJE STUDENATA ODSJEKA PLESA PRI ADU

Rast
Koreografija i izvedba: Marko Gašparović

U solu se bavim gradacijom i inicijacijom pokreta kroz vrhove prstiju tako što stojim uspravno i frontalno okrenut publici. Gradiranjem pokreta stvaram identičan prostorni put lijeve i desne ruke, dok s ostatkom tijela stojim na mjestu. S naglim zastajanjem lijeve ruke mijenjam frontu tako što sudaram dva prostorna puta lijeve i desne ruke. Iz novog tjelesnog stanja tražim novi prostorni put koji je za razliku od prijašnjeg uvjetovan različitim smjerovima, mijenjam fronte i putujem prostorom.


Strana
Koreografija i izvedba: Iva Katarinčić

Solo “Strana” proizašao je iz homolateralnog, odnosno istostranog kretanja. Tijelu se pristupa kao mehanizmu koji naizmjenično koristi desnu i lijevu stranu tijela. Takvom igrom solo postaje ritmičan, zaigran i nepredvidljiv.

 


Kontra
Koreografija i izvedba: Maja Petani

Solo kontra je nastao iz istraživanja kontralateralne veze u tijelu. Repeticijom jednog pokreta koji se povećava i smanjuje mijenja se dinamika sola. Taj pokret dovodi tijelo u razne pozicije igrajući se ritmom i prostorom.

 

 

 


Kalça
Koreografija i izvedba: Dora Sarikaya

U solu “Kalça” plesačica se bavi inicijacijom pokreta iz područja zdjelice. Istražuje njen utjecaj na ostale dijelove tijela, te se igra pogledom koji stvara odnos s prostorom izvan tijela. Novi prostor rezultat je promjene pažnje na unutra i van.

 

 


Nove cipele
Koreografija i izvedba: Dora Šesto

U solu „Nove cipele” bavim se inicijacijom i artikulacijom pokreta iz stopala. Plesni vokabular rezultat je improvizacija i imaginacija različitih objekata. Nonšalantna izvedba podsjeća na samopouzdanje kojeg stječemo nakon kupnje novih cipela.


Lik
Koreografija i izvedba: Sara Škrobe

Solo se bavi slikom tijela. Onog velikog, krakatog, šašavog. Nema jasan oblik, tek obrisi se naziru. Lik u prolazu.

 

 

 

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
25.08.2020.
20:00

NEWSLETTER