TEA MARŠANIĆ: DOBRO JE (ZA) SADA

Koreografija i izvedba: Tea Maršanić
Mentorica: Zrinka Šimičić Mihanović

Dobro je (za) sada

Dobro je (za) sada izvedba je koja je nastajala u tri ciklusa tijekom završne godine studija pri Akademiji dramske umjetnosti i rezultat je cjelokupnog istraživačkog rada pod nazivom Izvedbeno sada u mentorstvu Zrinke Šimičić Mihanović. Rad je ujedno pripremljen kao treći kolokvij u kojem autorica otjelovljuje glavne interesne pokretače – kreiranje prostora pokretom i pogledom te kreiranje improvizacijskog scorea.

Izvedbu karakterizira otvorenost u strukturi te trenutno donošenje odluka s obzirom na put pažnje između različitih slojeva – poznatih materijala, poznatih/nepoznatih prostora, pogleda i/li materijala koji nastaju i transformiraju se u trenutku izvedbe. U konačnici, autorica izvedbom kreira svoj poznati okoliš unutar kojeg gradi most ulaska i putovanje za gledatelje i sebe.

Tea Maršanić plesna je umjetnica i pedagoginja rođena u Zagrebu 1992. godine. Pedagoško, pa onda i plesno obrazovanje stječe na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao magistra primarnog obrazovanja te pri Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu, gdje na Odsjeku plesa završava suvremeni ples – izvedbeni smjer. Kao plesna pedagoginja radi u plesnom studiu Lepeza s djecom predškolske dobi te kao asistent volonter na Odsjeku glume pri ADU. U recentnijem umjetničkom iskustvu kreira i izvodi u raznim plesnim projektima i produkcijama poput Familija u koreografiji Roberte Milevoj (Rijeka, 2019.), Izvedba koja se dira Zrinke Šimičić Mihanović i Marine Bauer (Zagreb, 2019.), Telepathy Works Maayan Danoch (Murska Sobota, 2019.), Obsession/Re-Rögeszme Tijen Goosen Lawton (Pula, Zagreb i Budimpešta, 2019), Needed (Pula, Zagreb i München, 2018.) u koreografiji Johannesa Härtla, Personas (Zagreb, München i Požega, 2018.) Aleksandre Mišić i Xdraw Rescore (Pula, Zagreb i London, 2017.) u koreografiji Tonya Thatchera kao i sudjelovanje na  Svečanom otvorenju 69. i 70. Dubrovačkih ljetnih igara (Dubrovnik, 2018. i 2019.). Kao dio većeg priznanja u akademskoj godini 2016./2017. dobiva rektorovu nagradu za umjetničko područje u kategoriji “velikih” timskih znanstvenih i umjetničkih radova u operi L. Janačeka Lukava mala lisica te u akademskoj godini 2018./2019. dekaničinu nagradu Akademije dramske umjetnosti za izniman doprinos u procesu rada na koreografiji Tanka linija Aleksandre Janeve Imfeld.

Datum igranja
Vrijeme igranja
Lokacija
Srijeda, 26.08.2020.
19:00
Vrsta ulaznice Cijena Rezerviraj
Redovna
Rezerviraj ovdje

NEWSLETTER