Uz plesni solo Julyena Hamiltona otvoren 12. Monoplay u Zadru!

Zadar, 25. kolovoza – 12. MONOPLAYfestival plesnog sola otvoren je sinoć uz plesnu solo izvedbu HELD DEAR britanskog plesnog umjetnika Julyena Hamiltona. Hamilton je izuzetno cijenjeno ime na europskoj plesnoj sceni, koji djeluje već više od 40 godina, a smatra se pokretačem inovativnog performansa, dok se njegov rad bazira na improvizaciji. Prije spomenute izvedbe, u foajeu Kazališta lutaka Zadar otvorena je izložba Samo more 2.2 Ane Jagić.  

Festival se nastavlja danas, a publici će u sklopu glavnog programa večeras u 21 sat u Kazalištu lutaka Zadar premijerno biti izveden triptih AB OVO (Worker, Klown, Host) autorice Matee Bilosnić koji izvodi u suradnji s Patriciom Gospić i Naonarom; sve troje su lokalni zadarski umjetnici. Prije spomenute izvedbe, od 20 sati u prostoru ispred Kazališta, predstavit će se studenti odsjeka plesa pri Akademiji dramskih umjetnosti: Marko Gašparović, Iva Katarinčić, Maja Petani, Dora Šesto, Sara Škrobe.

12. Monoplay traje do 28. kolovoza u Zadru i u potpunosti je prilagođen epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih preporuka i mjera. I ove godine festival uključuje MONOazu, projekt koji se u suradnji s barom Botaničar iz Zagreba održava u crkvi Sv. Dominika. U MONOazi će tijekom festivala biti prikazane izložba Ane Jagić i instalacije Bojana Gagića, Ivana Lušičića Liika i Antonie Dorbić. Glazbeni program večeras uključuje DJ set kolektiva Monoaza All Stars.

Ulaznice za sve izvedbe mogu se  rezervirati online putem e-maila info@monoplay.eu. Cijena ulaznica za glavni program iznosi 35,00 kn, mogu se kupiti prije izvedbi na blagajni Kazališta lutaka Zadar, a ulaz za sve ostale programe je slobodan. S obzirom na ograničen broj mjesta, preporučuje se rezerviranje ulaznica unaprijed.


Monoplay financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar i Zaklada «Kultura Nova». Sponzori Monoplay festivala su Proprio centar,  Bio&bio,  Eurogarden, Ilirija i Taxi Cammeo.

NEWSLETTER